Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Kanelsnurrer

Visste du at egg og melk er de vanligste allergiene blant små barn? Med denne bolleoppskriften kan du sikre at også de allergiske kan nyte deilige boller.

mer enn 60 min Middels 20 Porsjoner

Ingredienser

Søt gjærdeig
1 kg Hvetemel
150 g Sukker
25 g Fersk gjær
150 g Margarin uten melk
6 dl Plantedrikk
2 ts Kardemomme
Kanelkrem
75 g Melkefritt margarin
2 ss Kanel
5 ss Sukker

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Varm opp plantedrikken til 37 grader (fingervarm). 

  2. 2.

    Smuldre opp gjæren, og tilsett væsken. 

  3. 3.

    Tilsett mel, sukker og krydder, og elt godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett melet gradvis. Etterhvert som deigen blir glatt og jevn, og samtidig kryper oppover eltekroken går eltetiden mot slutten. Tilsett romtemperert margarin i terninger. Sett deretter kjøkkenmaskinen på høy hastighet, og elt i ytterligere 5-10 min. 

  4. 4.

    La deigen heve på et lunt sted i 30-40 minutter (dobbel størrelse).

  5. 5.

    Strø litt mel på benkeflaten, og ha deigen over på benken. Kjevle deigen til et stort rektangel - ca 30x40 cm. 1-2 cm tykk. 

  6. 6.

    Smør kanelkremen utover rektangelet, men la øvre og nedre 2-3 cm være uten smørkrem. 

  7. 7.

    Rull deigen sammen fra langsiden, og del den opp i 20-25 like store emner (ca 2 cm tykke). Legg kanelsnurrene på bakepapirkledde stekebrett. La bollene heve i nye 30-40 minutter.

  8. 8.

    Stek bollene midt i ovnen på 200-210 grader i 12-15 minutter, avhengig av ovn.

    Avkjøl bollene på rist.