Boller uten melk og gluten
Hva gleder vel ikke mer enn lukten av nystekte boller? Disse bollene er uten melk og gluten og smaker best samme dag som de er bakt.
mer enn 60 min Lett
Ingredienser
- 4 dl plantedrikk eller vann
- 125 g margarin uten melk
- 25 g fersk gjær
- 1/4 ts salt
- 500 g lyst glutenfritt mel (f.eks Semper)
- 1 ss fiberhusk
- 50 g sukker
- 1 stk egg
- kardemomme, melkefri sjokolade eller rosiner (valgfritt)
Fremgangsmåte
-
1.
Smelt margarinen i en kjele og tilsett melk/vann. Varm opp til 37 grader.
-
2.
Rør ut fiberhusk i litt vann, og la det svelle.
-
3.
Løs opp gjæren i væsken og tilsett fiberhusk.
-
4.
Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bakebolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med flatvisp/K-krok, det er det enkleste.
-
5.
Tilsett melet gradvis mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. Tilsett egget til slutt.
-
6.
Tilsett kardemomme, rosiner eller sjokoladebiter etter ønske.
-
7.
Elt eller kna deigen godt sammen. Deigen skal være mye løsere enn tradisjonell gjærdeig.
-
8.
La deigen heve i 30-40 minutter på et lunt sted. Bak deretter ut - bruk gjerne en silikonmatte slik at deigen slipper underlaget lettere. Bruk litt ekstra glutenfritt mel, dersom deigen er veldig klissete.
-
9.
Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter.