Fastelavnsboller
Gluten,- egg og melkefrie fastelavnsboller. Nytes mens de er rykende ferske.
mer enn 60 min Lett
Ingredienser
- 5 dl vann/plantedrikk (eks havredrikk)
- 100 g margarin uten melk
- 0,5 stk fersk gjær
- 0,5 ts salt
- 500 g Lys, glutenfri melblanding
- 0,5 ss fiberhusk
- 65 g sukker
- 1 ts kardemomme
Fremgangsmåte
Forberedelser
-
1.
Sørg for at ingrediensene er romtempererte.
-
2.
Bruk kjøkkenmaskin med flatvip/K-krok for bedre resultat.
-
3.
Bland Fiberhusk med halvparten av væsken, og la det svelle noen minutter før tilsetning i bakebollen.
-
4.
Smelt margarinen, og la den avkjøle til ca 37 grader/fingervarm temperatur.
Gå i gang
-
5.
Smuldre gjøren i bakebollen, og tilsett halvparten av væsken.
-
6.
Tilsett resten av væsken, sukkeret, salt og kardemomme.
-
7.
Bland inn melet litt etter litt. Tilsett først halvparten, og elt dette godt inn. Deretter tilsettes resten til du har passende konsistens.
-
8.
Elt deigen på høy hastighet i 5-10 minutter. La den deretter stå på et lunt sted for heving i 30-45 minutter.
-
9.
Ha deigen over på en ren benkeflate der du har strødd litt glutenfritt mel for utbaking. Kna deigen, og rull den til en pølse. Del "pølsa" opp i like store emner, og trill ut til boller. Glutenfri deig er mye løsere enn hveteholdig deig, og det kan derfor være lurt å bruke muffinsformer til å ha bollene i.
-
10.
Etterhev til dobbel størrelse.
-
11.
Stek på 210 grader midt i ovnen i 10-15 minutter.