Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Foccacia

Skal du ha salat, suppe eller gryterett? Husk å servere italiensk brød til. En suksess blant barn og vokse. Servér sammen med en deilig og mild olivenolje. Nam.

40-60 min Middels

Ingredienser

25 g gjær
5 dl vann
2 ss honning
2 ss olivenolje
500-600 g hvetemel/lys glutenfri melblanding
1,5 ts salt
Garnityr
olivenolje
2 ss havsalt/maldonsalt
2 ss frisk rosmarin
1 dl sorte steinfrie oliven

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Hvis du bruker fersk gjær, løs gjæra opp i 37 graders vann blandet med honningen og oljen. Bruker du tørrgjær, blandes dette direkte i melet. Vannet med honningen og oljen må da være 39-40 ⁰C.

  2. 2.

    Bland mel, salt og vannet med tilsetningene godt i en mikser, deigen skal være ganske løs.

  3. 3.

    Dekk bollen med plast og sett den lunt til heving til deigen er over dobbelt så stor.

  4. 4.

    Trykk deigen utover i en liten langpanne med bakepapir. Bruk gjerne litt olje på fingrene når du gjør dette så slipper du at deigen setter seg på fingrene.

  5. 5.

    Etterhev deigen i formen i ca 15 minutter.

  6. 6.

    Trykk så masse hull i deigen med fingrene. Fyll på godt med olivenolje slik at det nesten dekker hele deigen. Dryss over rosmarin, maldonsalt og sorte oliven i skiver.

  7. 7.

    Stekes i midten av ovnen på 210 ⁰C i 15-20 minutter.