Foccacia
Skal du ha salat, suppe eller gryterett? Husk å servere italiensk brød til. En suksess blant barn og vokse. Servér sammen med en deilig og mild olivenolje. Nam.
40-60 min Middels
Ingredienser
- 25 g gjær
- 5 dl vann
- 2 ss honning
- 2 ss olivenolje
- 500-600 g hvetemel/lys glutenfri melblanding
- 1,5 ts salt
- Garnityr
- olivenolje
- 2 ss havsalt/maldonsalt
- 2 ss frisk rosmarin
- 1 dl sorte steinfrie oliven
Fremgangsmåte
-
1.
Hvis du bruker fersk gjær, løs gjæra opp i 37 graders vann blandet med honningen og oljen. Bruker du tørrgjær, blandes dette direkte i melet. Vannet med honningen og oljen må da være 39-40 ⁰C.
-
2.
Bland mel, salt og vannet med tilsetningene godt i en mikser, deigen skal være ganske løs.
-
3.
Dekk bollen med plast og sett den lunt til heving til deigen er over dobbelt så stor.
-
4.
Trykk deigen utover i en liten langpanne med bakepapir. Bruk gjerne litt olje på fingrene når du gjør dette så slipper du at deigen setter seg på fingrene.
-
5.
Etterhev deigen i formen i ca 15 minutter.
-
6.
Trykk så masse hull i deigen med fingrene. Fyll på godt med olivenolje slik at det nesten dekker hele deigen. Dryss over rosmarin, maldonsalt og sorte oliven i skiver.
-
7.
Stekes i midten av ovnen på 210 ⁰C i 15-20 minutter.