Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Grovt brød uten gluten og melk

Grovt brød er sunt og godt.

mer enn 60 min Middels

Ingredienser

300 g glutenfri grov melblanding
300 g glutenfri lys melblanding
20 g sukker
25 g sesamfrø
25 g linfrø
1 stk fersk gjær
1 ts salt
8,5 dl væske (vann, melkeertstatning eller plantedrikk)
1 ss fiberhusk
0,5 dl olje
2 ss sirup

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bland alt det tørre i mikser med grind/k-spade.

  2. 2.

    Bland det våte og varm væsken til lunken (37grader). Rør ut fiberhusken i halvparten av den lunkne væsken, og løs opp gjæren i resten. La fiberhuskblandingen svelle i 2-3 minutter.

  3. 3.

    Ha all væsken i det tørre og bland alt i 5 min på høy hastighet. (Deigen skal være mye løsere enn en tradisjonell gjærdeig).

  4. 4.

    Ha deigen i smurt brødform og hev til dobbel størrelse.

  5. 5.

    Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.