Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Hverdagsbrød uten melk og gluten

Brød som passer i matpakka uten melk og gluten.

mer enn 60 min Middels 2 Porsjoner

Ingredienser

6 dl vann
0,5 dl olje
0,5 stk gjær
1/2 ss salt
100 g glutenfri grov brødblanding
1/2 ss fiberhusk
90 g glutenfri havregryn
45 g jyttemel
500 g glutenfri grov brødblanding

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Temperert vann (37 °C) og olje has i en bakbolle eller kjøkkenmaskin, og gjær og fiberhusk røres ut i vannet.

  2. 2.

    Tilsett salt og alt det grove melet + litt av det fine melet, og elt alt sammen til smidig deig. (deigen skal være ganske løs) Tilsett mer mel etter behov.

  3. 3.

    Tøm deigen over i godt smurte former og sett til heving på et lunt sted.

  4. 4.

    Brødene stekes i ca 1 time ved 170°.