Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Pitabrød laget med eple

0-20 min Middels 8 Porsjoner

Ingredienser

225 g jyttemel
25 g gjær
0,5 dl olje, nøytral
1 dl eplemos uten sukker
1-1,5 dl vann
1/2 ts salt
1 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Varm vannet til fingervarmt.

  2. 2.

    Rør ut gjæren i litt av vannet, ha i olje og eplemos.

  3. 3.

    Tilsett mel, sukker og salt.

  4. 4.

    Juster fastheten på deigen med vannet, den skal være litt klissete.

  5. 5.

    Form til små boller som du kjevler ut i mellom bakepapir. De skal være ca 1/2 cm høye.

  6. 6.

    Stek på 250 grader, øverste rille i 3-5 minutter til de er gyldne.