Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Pitabrød uten melk

Pitabrød er en stor hit blant barn og voksne. Smaker kjempegodt sammen med grillspyd, eller fylt med deilige, solmodne grønnsaker.

20-40 min Lett 16 Porsjoner

Ingredienser

6 dl vann
1 stk tørrgjær
2 ts salt
1 dl olje eller margarin u/melk
1,6 l hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bland alt det tørre og tilsett væsken som er ca 37 °C La litt av hvetemelet være igjen, det er ikke sikkert du behøver alt.

  2. 2.

    Elt deigen godt, så den blir blank og smidig, gjerne i en kjøkkenmaskin.

  3. 3.

    Del deigen i 16 jevnstore emner, ca 100 gram pr.stk, som trilles ut som glatte rundstykker. La de heve under plast eller et håndkle i ca 15 minutter.

  4. 4.

    Kjevle ut emnene til runde kaker ca 15 cm i diameter, bruk godt med hvetemel. Det er viktig at man kjevler ut etter hvert som man steker, slik at emnene ikke blir liggende.

  5. 5.

    Stekes i 5-7 minutter ved 225-250 °C.