Pitabrød uten melk
Pitabrød er en stor hit blant barn og voksne. Smaker kjempegodt sammen med grillspyd, eller fylt med deilige, solmodne grønnsaker.
20-40 min Lett 16 Porsjoner
Ingredienser
- 6 dl vann
- 1 stk tørrgjær
- 2 ts salt
- 1 dl olje eller margarin u/melk
- 1,6 l hvetemel
Fremgangsmåte
-
1.
Bland alt det tørre og tilsett væsken som er ca 37 °C La litt av hvetemelet være igjen, det er ikke sikkert du behøver alt.
-
2.
Elt deigen godt, så den blir blank og smidig, gjerne i en kjøkkenmaskin.
-
3.
Del deigen i 16 jevnstore emner, ca 100 gram pr.stk, som trilles ut som glatte rundstykker. La de heve under plast eller et håndkle i ca 15 minutter.
-
4.
Kjevle ut emnene til runde kaker ca 15 cm i diameter, bruk godt med hvetemel. Det er viktig at man kjevler ut etter hvert som man steker, slik at emnene ikke blir liggende.
-
5.
Stekes i 5-7 minutter ved 225-250 °C.