Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Potetbrød - uten gluten og melk

"Potetbrød er ikke synonymt med flatbrød, dette brødet er et saftig gjærdeigsbrød med mye smak. I dette brødet er det brukt rå potet på samme måte som man bruker gulrot og squash. Siden jeg hadde nypotet valgte jeg attpåtil å bruke poteten med skallet på." -Kathrine

mer enn 60 min Middels

Ingredienser

3 dl vann
1 ss honning
0,5 stk tørrgjær
3-5 stk poteter (raspet)
2 ss fibrex sukkeroefiber
350 g Schär bread mix (eller annen glutenfri melblanding)
1 ss fiberhusk/Pshyllum
1 ss teffmel
2 ss bokhvetemel
1 ss chiafrø
4 ss solsikkekjerner
0,5 dl olje
Litt glutenfrie havregryn til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bland vann, honning og gjær. Sett det til side i 5-10 minutter mens du rasper potet og finner frem de øvrige ingrediensene.

  2. 2.

    Bland fibrex, potet, teff, bokhvete og 70% av melet sammen. Rør godt.

  3. 3.

    Tilsett fiberhusk og frø, og rør godt før du har over resten av melet. Rør deretter inn oljen til du får en smidig deig som slipper bollen.

  4. 4.

    Sett deigen til heving i ca 2 timer, til den har hevet til dobbel størrelse.

  5. 5.

    Del deigen i to emner og trill dem til pølser og ha dem over i brødformer.

  6. 6.

    Sett ovnen på 220°C og etterhev brødene over varmt vann i ca 30-40 minutter.

  7. 7.

    Stek brødene i 45 minutter midt i ovnen.

  8. Denne oppskriften er utarbeidet av Kathrine Skjelvan som driver nettstedet www.glutenogmelkefri.com