Potetbrød - uten gluten og melk
"Potetbrød er ikke synonymt med flatbrød, dette brødet er et saftig gjærdeigsbrød med mye smak. I dette brødet er det brukt rå potet på samme måte som man bruker gulrot og squash. Siden jeg hadde nypotet valgte jeg attpåtil å bruke poteten med skallet på." -Kathrine
mer enn 60 min Middels
Ingredienser
- 3 dl vann
- 1 ss honning
- 0,5 stk tørrgjær
- 3-5 stk poteter (raspet)
- 2 ss fibrex sukkeroefiber
- 350 g Schär bread mix (eller annen glutenfri melblanding)
- 1 ss fiberhusk/Pshyllum
- 1 ss teffmel
- 2 ss bokhvetemel
- 1 ss chiafrø
- 4 ss solsikkekjerner
- 0,5 dl olje
- Litt glutenfrie havregryn til pynt
Fremgangsmåte
-
1.
Bland vann, honning og gjær. Sett det til side i 5-10 minutter mens du rasper potet og finner frem de øvrige ingrediensene.
-
2.
Bland fibrex, potet, teff, bokhvete og 70% av melet sammen. Rør godt.
-
3.
Tilsett fiberhusk og frø, og rør godt før du har over resten av melet. Rør deretter inn oljen til du får en smidig deig som slipper bollen.
-
4.
Sett deigen til heving i ca 2 timer, til den har hevet til dobbel størrelse.
-
5.
Del deigen i to emner og trill dem til pølser og ha dem over i brødformer.
-
6.
Sett ovnen på 220°C og etterhev brødene over varmt vann i ca 30-40 minutter.
-
7.
Stek brødene i 45 minutter midt i ovnen.
-
Denne oppskriften er utarbeidet av Kathrine Skjelvan som driver nettstedet www.glutenogmelkefri.com