Bananbrød
Lurer du på hva du skal bruke de overmodne bananene til? Lag bananbrød. Smaker skikkelig digg sammen med kaffekoppen, både med og uten pålegg.
40-60 min Lett 4 Porsjoner
Ingredienser
- Bananbrød
- 3-4 stk skrelte, godt modne bananer
- 75 g sukker
- 225 g mel etter ønske
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- salt
- 0,5 dl plantedrikk
- 75 g melkefritt margarin
- Etter ønske
- 50 g hakkede nøtter
- En neve rosiner eller tørket frukt
- 50 g hakket (melkefri) sjokolade
- 1-2 ss kakao
Fremgangsmåte
-
1.
Smelt margarin og avkjøl.
-
2.
Skrell bananene og mos dem med en gaffel
-
3.
Bland smeltet margarin med bananene, og tilsett deretter de tørre ingrediensene. Det kan være at du må tilsette ekstra væske i form av plantedrikk, særlig dersom du har brukt grove meltyper i blandingen.
-
4.
Bland alle ingrediensene forsiktig til en jevn røre. Hell den over i en smurt brødform.
-
5.
Stek bananbrødet ved 180-200 grader midt i ovnen; 50-55 min avhengig av ovn.