Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Bananbrød

Lurer du på hva du skal bruke de overmodne bananene til? Lag bananbrød. Smaker skikkelig digg sammen med kaffekoppen, både med og uten pålegg.

40-60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

Bananbrød
3-4 stk skrelte, godt modne bananer
75 g sukker
225 g mel etter ønske
2 ts bakepulver
0,5 ts natron
salt
0,5 dl plantedrikk
75 g melkefritt margarin
Etter ønske
50 g hakkede nøtter
En neve rosiner eller tørket frukt
50 g hakket (melkefri) sjokolade
1-2 ss kakao

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Smelt margarin og avkjøl.

  2. 2.

    Skrell bananene og mos dem med en gaffel

  3. 3.

    Bland smeltet margarin med bananene, og tilsett deretter de tørre ingrediensene. Det kan være at du må tilsette ekstra væske i form av plantedrikk, særlig dersom du har brukt grove meltyper i blandingen. 

  4. 4.

    Bland alle ingrediensene forsiktig til en jevn røre. Hell den over i en smurt brødform. 

  5. 5.

    Stek bananbrødet ved 180-200 grader midt i ovnen; 50-55 min avhengig av ovn.