Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Opp-ned banankake

Har du godt modne bananer til overs? Da er denne kaken perfekt!

mer enn 60 min Lett 12 Porsjoner

Ingredienser

3 stk modne bananer
3 ss brunt sukker
1 ss sitronsaft (kan sløyfes)
2 dl sukker
5 dl Lys, glutenfri melblanding (f.eks. Toro)
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 krm salt
90 g melkefri margarin
2 dl Soya-, havre-, risdrikk eller eplejuice
1 dl vann

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bruk en rundform, 24 cm. Dekk bunnen med bakepapir og smør formen med melkefri margarin (også bakepapiret). 

  2. 2.

    Dryss brunt sukker i formen. Skjær en banan i skiver og legg et lag i bunnen av formen. Drypp sitronsaft over, det hindrer bananskivene i å bli brune.  

  3. 3.

    Pisk banan, bakepulver, sukker og salt ved høy hastighet, slik at bananen blir most og massen blir litt luftig. 

  4. 4.

    Lunk væsken og smelt margaringne. Bland det våte sammen og hell det over i bakebollen, mens kjøkkenmaskinen går ved lav hastighet.  

  5. 5.

    Stopp maskinen og sikt inn melet, øk så hastigheten på maskinen og visp i ca 5 minutter.

     

  6. 6.

    Hell røren over i kakeformen, og stek kaken midt i oven i 45-50 minutter ved 175 grader. 

  7. 7.

    Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Fjern kakeringen og hvelv kaken opp-ned på et kakefat, slik at bananene vender opp. Dra forsiktig av bakepapiret.