Blåbærpai
Hvem liker vel ikke blåbær? Blåbærpai kan serveres i både store og små anledninger.
40-60 min Lett
Ingredienser
- 200 g hvetemel eller lys glutenfri melblanding
- 150 g margarin uten melk
- 345 g sukker
- 7 ss vann
- 9 dl forsne blåbær (evt ferske, se tips)
Fremgangsmåte
-
1.
Smuldre margarin i mel og 45 gram sukker. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen. La den hvile kaldt i 30 minutter.
-
2.
Spør en paiform. Ta 2/3 av deigen. Bruk kjevle eller klem den ut i formen slik at den dekker bunn og kanter.
-
3.
Hell bærene i formen og fordel de jevnt utover. Strø 300 g sukker over.
-
4.
Kjevl den resterende deigen til en rund leiv, noe større enn formen. Legg deiglokket over fyllet slik at det dekker kanten. Stikk hull i lokket med en gaffel, så dampen kan slippe ut.
-
5.
Stek paien i 40 minutter ved 180 grader.
-
6.
La paien hvile i noen munnutter før du serverer den.