Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Blåbærpai

Hvem liker vel ikke blåbær? Blåbærpai kan serveres i både store og små anledninger.

40-60 min Lett

Ingredienser

200 g hvetemel eller lys glutenfri melblanding
150 g margarin uten melk
345 g sukker
7 ss vann
9 dl forsne blåbær (evt ferske, se tips)

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Smuldre margarin i mel og 45 gram sukker. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen. La den hvile kaldt i 30 minutter.  

  2. 2.

    Spør en paiform. Ta 2/3 av deigen. Bruk kjevle eller klem den ut i formen slik at den dekker bunn og kanter. 

  3. 3.

    Hell bærene i formen og fordel de jevnt utover. Strø 300 g sukker over. 

  4. 4.

    Kjevl den resterende deigen til en rund leiv, noe større enn formen. Legg deiglokket over fyllet slik at det dekker kanten. Stikk hull i lokket med en gaffel, så dampen kan slippe ut.

  5. 5.

    Stek paien i 40 minutter ved 180 grader. 

  6. 6.

    La paien hvile i noen munnutter før du serverer den.