Hopp til hovedinnhold

Brownies uten gluten, melk og egg

Sist oppdatert 26. mars, 2024

Ingredienser

5,5 dl glutenfritt mel

2,25 dl vann

100 g melkefri margarin

1,5 dl kakaopulver

4,75 dl sukker

1 ts vaniljeekstrakt

2,5 ts bakepulver

1,5 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 175 grader.
  2. Bland 0,75 dl av melet og vann i en kasserolle, varm opp under omrøring på middels varme til det blir tykt. Hell røren over i en bakebolle.
  3. Smelt smøret i en ny kasserolle og rør inn kakaopulveret. Rør til det blir en jevn røre. Sett røren til side for avkjøling.
  4. Ha sukker og vanilje sammen med melblandingen, bland godt. Tilsett så kakaorøren, og bland til til du har en jevn røre.
  5. Bland mel, bakepulver og salt for seg, rør det så forsiktig inn med resten av røren. 
  6. Hell røren i en langpanne ca. 20x35 cm. Stek i 20-25 minutter avhengig av ovn.