Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Enkel formkake uten gluten og melk

Rask og enkel kake for store og små. Passer perfekt på standturen eller på skoleavslutningen.

20-40 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

75 g margarin uten melk
4,5 dl Lys glutenfri melblanding (eks Toro)
3 dl plantedrikk (eks risdrikk)
3 dl sukker
2 ts bakepulver
Fyll
75 g margarin uten melk
1,5 dl sukker
1,5 dl kokosmasse
kanel

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Smelt margarin og avkjøl litt.

  2. 2.

    Bland margarin, plantedrikk, sukker, bakepulver og mel godt sammen.

  3. 3.

    Ha røra i en liten langpanne og stek ved 180 ⁰C i 20 minutter.  

  4. 4.

    Mens kaken står i ovnen lager du fyllet. Bland sammen romtemperert margarin, sukker og kokosmasse. 

  5. 5.

    Ta kaken ut av ovnen og smør på fyllet. Dryss så mye kanel du ønsker over. Stek så kaken videre i ca. 15 minutter.