Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Eplekake

Har du noen epler til overs? lag en nydelig og enkel eplekake. Den kan serveres i alle anledninger.

40-60 min Lett

Ingredienser

50 g margarin uten melk
1,5 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 dl vann
2 stk epler
sukker og kanel

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Smelt margarinen og avkjøl. 

  2. 2.

    Bland sukker, mel og bakepulver i en bolle og rør inn vann og smeltet margarin. 

  3. 3.

    Ha røren over i en godt smurt kakeform, 24 cm. Du kan også bruke paiform.

  4. 4.

    Skrell eplene og del dem i tynne båter. Trykk så eplebåtene ned i røren, før du drysser sukker og kanel på toppen. 

  5. 5.

    Stek kaken midt i ovnen på 220 ⁰C i 25-30 minutter.