Eplekake
Har du noen epler til overs? lag en nydelig og enkel eplekake. Den kan serveres i alle anledninger.
40-60 min Lett
Ingredienser
- 50 g margarin uten melk
- 1,5 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1,5 dl vann
- 2 stk epler
- sukker og kanel
Fremgangsmåte
-
1.
Smelt margarinen og avkjøl.
-
2.
Bland sukker, mel og bakepulver i en bolle og rør inn vann og smeltet margarin.
-
3.
Ha røren over i en godt smurt kakeform, 24 cm. Du kan også bruke paiform.
-
4.
Skrell eplene og del dem i tynne båter. Trykk så eplebåtene ned i røren, før du drysser sukker og kanel på toppen.
-
5.
Stek kaken midt i ovnen på 220 ⁰C i 25-30 minutter.