Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Eplepai uten melk og egg

Deilig eplepai som enkelt kan gjøres allergivennlig.

mer enn 60 min Lett

Ingredienser

Pai
200 g hvetemel
100 g margarin uten melk
45 g sukker
Vann etter behov
Fyll
700 g epler
200 g sukker
kanel etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Smuldre margarin i mel og sukker. Tilsett litt vann etter behov og arbeid deigen raskt sammen (den skal være fast). Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i ca 30 minutter.

  2. 2.

    Smør en rund paiform. 2/3 av deigen kjevles ut eller klemmes ut i formen slik at den dekker bunn og kanter.

  3. 3.

    Skrell epler og fjern kjernehus, kutt eplene i båter og kok de knapt møre med ca 2 ss vann, sukker og kanel etter smak. Rosiner hvis ønskelig.

  4. 4.

    Kjevl den resterende deigen til en rund leiv, noe større enn formen. Legg deiglokket over fyllet slik at det dekker kanten av formen. Stikk hull i lokket med en gaffel, så dampen kan slippe ut.

  5. 5.

    Stek paien i ca 40 minutter ved 180 °C. Noen ganger må den stå litt lengre, avhengig av ovn. Paien skal få en gylden farge.