Eplepai uten melk og egg
Deilig eplepai som enkelt kan gjøres allergivennlig.
mer enn 60 min Lett
Ingredienser
- Pai
- 200 g hvetemel
- 100 g margarin uten melk
- 45 g sukker
- Vann etter behov
- Fyll
- 700 g epler
- 200 g sukker
- kanel etter smak
Fremgangsmåte
-
1.
Smuldre margarin i mel og sukker. Tilsett litt vann etter behov og arbeid deigen raskt sammen (den skal være fast). Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskap i ca 30 minutter.
-
2.
Smør en rund paiform. 2/3 av deigen kjevles ut eller klemmes ut i formen slik at den dekker bunn og kanter.
-
3.
Skrell epler og fjern kjernehus, kutt eplene i båter og kok de knapt møre med ca 2 ss vann, sukker og kanel etter smak. Rosiner hvis ønskelig.
-
4.
Kjevl den resterende deigen til en rund leiv, noe større enn formen. Legg deiglokket over fyllet slik at det dekker kanten av formen. Stikk hull i lokket med en gaffel, så dampen kan slippe ut.
-
5.
Stek paien i ca 40 minutter ved 180 °C. Noen ganger må den stå litt lengre, avhengig av ovn. Paien skal få en gylden farge.