Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Fromasj med bær

Frisk og enkel dessert. Smelter i munnen. Også helt uten melk, da!

20-40 min Lett

Ingredienser

200 g bær
1,5 dl piskbar fløteerstatning
3 stk gelatinplater
1 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 10 minutter (eller til de er helt myke).

  2. 2.

    Bærene kjøres i hurtigmikser med noe av sukkeret, press bærene gjennom en sikt for å ta ut steiner.

  3. 3.

    Pisk fløteerstatningen og sukker til krem, og rør inn bærmos.

  4. 4.

    Smelt gelatinplatene i litt kokende vann over svak varme. Avkjøl gelatinen litt og tilsett den i krem/bær blandingen i en jevn, tynn stråle under omrøring.

  5. 5.

    Ha massen i egnede små former og sett til avkjøling.