Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Fromasjkake uten melk

Denne kaken er enkel å tilberede, og passer til de fine anledninger, såvel som til søndagskaffen. Frisk og god, og smelter i munnen.

20-40 min Lett

Ingredienser

200 g søte havrekjeks uten melk, eks Bixit
100 g melkefritt margarin
1 stk Freia fromasjpulver
2 stk plantebasert yoghurterstatning
3 dl Piskbar fløteerstatning (eks Gryr Til Matlaging)

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Ha kjeksen i en food processor, og kjør den til den er finmost. Kjeksen kan også knuses ved å putte kjeksen i en lukke pose, og mose den med en kjevle. Hell over smeltet margarin. Fordel blandingen godt sammen i en smurt springform (22-24 cm).

  2. 2.

    Pisk fromasjpulveret til en porøs krem med 2,5 dl kaldt vann.

  3. 3.

    Pisk fløteerstatningen til krem. Tilsett yoghurt, og bland forsiktig bland dette i fromasjrøren. Dersom man ønsker det, kan man tilsette friske, finmoste bær. Da bør du redusere litt på yoghurtmengden, avhengig av hvor mye bær som brukes.  

  4. 4.

    Hell blandingen over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt i 4-5 timer.

  5. 5.

    Fjern formen forsiktig og pynt med erlet krem.