Fromasjkake uten melk
Denne kaken er enkel å tilberede, og passer til de fine anledninger, såvel som til søndagskaffen. Frisk og god, og smelter i munnen.
20-40 min Lett
Ingredienser
- 200 g søte havrekjeks uten melk, eks Bixit
- 100 g melkefritt margarin
- 1 stk Freia fromasjpulver
- 2 stk plantebasert yoghurterstatning
- 3 dl Piskbar fløteerstatning (eks Gryr Til Matlaging)
Fremgangsmåte
-
1.
Ha kjeksen i en food processor, og kjør den til den er finmost. Kjeksen kan også knuses ved å putte kjeksen i en lukke pose, og mose den med en kjevle. Hell over smeltet margarin. Fordel blandingen godt sammen i en smurt springform (22-24 cm).
-
2.
Pisk fromasjpulveret til en porøs krem med 2,5 dl kaldt vann.
-
3.
Pisk fløteerstatningen til krem. Tilsett yoghurt, og bland forsiktig bland dette i fromasjrøren. Dersom man ønsker det, kan man tilsette friske, finmoste bær. Da bør du redusere litt på yoghurtmengden, avhengig av hvor mye bær som brukes.
-
4.
Hell blandingen over kjeksbunnen og la kaken stå kaldt i 4-5 timer.
-
5.
Fjern formen forsiktig og pynt med erlet krem.