Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Fyrstekake uten egg

Fyrstekake er en av de mest populære nøttekakene vi har i Norge. Her er den uten egg. Illsutrasjonsfoto: www.matprat.no

mer enn 60 min Middels 8 Porsjoner

Ingredienser

250 g hvetemel
125 g smør
125 g sukker
2 ts bakepulver
3/4 dl melk og/eller fløte
200 g makronfyll/mandelmasse (eks Freia)

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Mykt smør smuldres i melet.

  2. 2.

    Rør inn sukker og bakepulver før du tilsetter melk/fløte. 

  3. 3.

    Smør en rund kakeform (22-24 cm i dm). Trykk 2/3 av deigen ut i bunnen og oppover kantene på formen.

  4. 4.

    Legg makronfyllet/mandelmassen over deigen i formen.

  5. 5.

    Kjevle ut resten av deigen. Skjær den i 1-1 ½ cm brede strimler, og legg disse rett eller på skrå over fyllet. Legg en strimmel rundt kanten, slik at strimmelendene blir dekket. Trykk kanten ned med gaffel, slik at den blir riflet og strimlene fester seg.

  6. 6.

    Deigen kan pensles med vann eller melk.

  7. 7.

    Stekes kaken på rist på nederste rille ved 175 º C i ca 45 minutter.