Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Gluten- og eggefrie pepperkaker

Det er vel få ting som lager mer julestemning enn lukten (og smaken) av nystekte pepperkaker og julemusikken som fyller kjøkkenet. Her har du en ypperlig oppskrift på pepperkaker som er uten gluten, melk og egg. God julebakst!

mer enn 60 min Middels

Ingredienser

150 g melkefri margarin
1 dl plantebasert fløteerstatning
2 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
1,5 ts malt nellik
0,5 ts støtt kardemomme
2 dl sukker
1 dl lys sirup
3 ts fiberhusk
1 ts natron
7 dl Glutenfri, lys melblanding

Fremgangsmåte

 1. 1.

  Skjær margarin i biter og legg bitene i en bakebolle. Tilsett ingefær og det øvrige krydderet. .

 2. 2.

  Kok opp sukker og sirup i en kjele, tilsett fløteerstatningen, og hell det straks over margarin og krydderet i bakebollen. Rør til alt er godt blandet og la det avkjøles.

 3. 3.

  Bland fiberhusk i litt av den bløte røren, før du har i natron og mesteparten av melblandingen, men spar litt mel til utbaking. Rør blandingen ned i resten av den kalde krydderrøren. Arbeid sammen til en glatt og smidig deig.

 4. 4.

  Form deigen til pølser og legg dem kaldt noen timer hvis du velger den lettvinte måten med å skjære pepperkakene i stedet for å kjevle dem. Hvis du skal kjevle, bør deigen først hvile i ca 1 døgn i kjøleskap, dekket med plastfolie.

 5. 5.

  Arbeid deigen smidig på lett melet bakebord. Del deigen i mindre biter og kjevl hver del mellom plastfolie. Trykk ut figurer med former, eller skjær med kniv. Legg dem på bakepapir på platen.

 6. 6.

  Stek midt i ovnen ved 200 ⁰C i 6-7 minutter. La de ferdige pepperkakene avkjøles på flatt underlag.