Gulrot og sjokoladekake
Saftig og god kake.
40-60 min Middels
Ingredienser
- Kakebunn
- 75 g margarin u/melk
- 150 g sukker
- 2 dl melkefri yoghurterstatning (soya,- kokos- eller havrebasert)
- 2 ss kakao
- 400 g gulrøtter, fint revet
- 200 g glutenfritt fin melmix
- 3 ts bakepulver
- 1 ss kanel
- Smørkrem
- 150 g margarin u/melk (romtemperert)
- 250 g melis
- 200 g vegansk smøreost (romtemperert)
- 1 ts vaniljesukker
- sitrus
Fremgangsmåte
-
1.
Margarin og sukker piskes hvitt. Tilsett yoghurterstatningen.
-
2.
Gulrot, mel og bakepulver løftes forsiktig inn til slutt.
-
3.
Haes i en godt smurt, liten langpanne. Stekes ved 175 grader i 20-25 minutter.
-
4.
Avkjøl kaken litt i formen før du tar den ut.
-
5.
Smørkrem: Pisk smør og melis med elektrisk visper til det får en hvit og luftig konsistens.
Pisk inn kremosten og vaniljesukker. Tilsett noen dråper med sitron/lime. Ikke pisk for lenge.