Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Gulrot og sjokoladekake

Saftig og god kake.

40-60 min Middels

Ingredienser

Kakebunn
75 g margarin u/melk
150 g sukker
2 dl melkefri yoghurterstatning (soya,- kokos- eller havrebasert)
2 ss kakao
400 g gulrøtter, fint revet
200 g glutenfritt fin melmix
3 ts bakepulver
1 ss kanel
Smørkrem
150 g margarin u/melk (romtemperert)
250 g melis
200 g vegansk smøreost (romtemperert)
1 ts vaniljesukker
sitrus

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Margarin og sukker piskes hvitt. Tilsett yoghurterstatningen. 

  2. 2.

    Gulrot, mel og bakepulver løftes forsiktig inn til slutt.

  3. 3.

    Haes i en godt smurt, liten langpanne. Stekes ved 175 grader i 20-25 minutter. 

  4. 4.

    Avkjøl kaken litt i formen før du tar den ut.

  5. 5.

    Smørkrem: Pisk smør og melis med elektrisk visper til det får en hvit og luftig konsistens.

    Pisk inn kremosten og vaniljesukker. Tilsett noen dråper med sitron/lime. Ikke pisk for lenge.