Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Gulrotkake

Tennene løper i vann når gulrotkaka kommer på bordet. Gulrotkake er blitt et obligatorisk innslag på avslutninger og andre sammenkomster. Saftig og god, og med herlig glasur. Og helt uten egg, melk og gluten.

40-60 min Middels 5 Porsjoner

Ingredienser

Kakeoppskrift
5 dl glutenfritt fin melmix
2 ts bakepulver
1 dl sukker
1 dl vann
1,25 dl gulrotvann
2 stk gulrøtter
2 ts kanel
Gulrotvann
2 stk gulrøtter
1/2 ts sukker
2 dl vann
Glasur
225 g Vegansk "kremost" naturell (eks GoVegan Smøre))
100 g Melkefritt margarin
1 boks(er) Melis
Sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Kok gulrøttene hele med 1/2 ts sukker og 2 dl vann i 10- 15 min. Avkjøl.

  2. 2.

    Bland bakepulver og kanel inn i melet. Hell over vann og det avkjølte gulrotvannet. Blandes med håndmikser.

  3. 3.

    Rør forsiktig inn sukker og gulrot som er most med gaffel. 

  4. 4.

    Kle en rund kakeform (ca 20 cm) med bakepapir og fyll i deigen.

  5. 5.

    Stekes ved 175 °C i ca 25 minutter.

Glasur

  1. 6.

    Pisk sammen romtemperert margarin og omtrent halvparten av melisen til en jevn og luftig masse. 

  2. 7.

    Tilsett deretter kremosterstatningen og resten av melisen. 

  3. 8.

    Smak til med sitronsaft, for å få en frisk krem. 

  4. 9.

    Når kaken er avkjølt, stryk over melisglasur og pynt med gulrot.