Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Havrekjeks med rosiner og sjokolade

Kjeks med godt fyll.

0-20 min Middels

Ingredienser

200 g margarin u/melk
1 dl sukker
2 stk egg
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
7 dl glutenfrie havregryn, små lettkokte
100 g kokesjokolade u/melk
2 dl rosiner

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Pisk margarin og sukker til luftig smørkrem.

  2. 2.

    Pisk inn eggene.

  3. 3.

    Rør inn vaniljesukker og bakepulver.

  4. 4.

    Til slutt blander du inn havregryn, rosiner og hakket sjokolade.

  5. 5.

    Form deigen til runde og litt flate kaker, ca 1 ss pr.kjeks. Sett på bakeplate med bakepapir.

  6. 6.

    Stek midt i ovnen på 170 grader C i ca 10 minutter.

  7. 7.

    Avkjøl kjeksene på bakeplaten i noen minutter før du legger de over på rist og avkjøles helt.