Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Havrekjeks

Deilige kjeks som smaker godt for liten og stor.

20-40 min Middels

Ingredienser

300 g havremel (+ litt ekstra til utbaking)
100 g havrekli
100 g sukker
175 g margarin u/melk
2 ts hornsalt
2 dl havredrikk eller annen plantedrikk

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Rør margarin og sukker godt.

  2. 2.

    Bland hornsalt, havremel og kli og rør det inn i deigen, vekselsvis med havredrikk.

  3. 3.

    Ha deigen ut på bakebordet, kna den godt. Del opp i passe biter og kjevle ut til en passe tykkelse (ca 2 mm).

  4. 4.

    Stikk ut runde kjeks (med et glass el.lignende).

  5. 5.

    Legg på bakepapir og stek i ca 12 minutter på 180 grader.