Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Kokosboller

Kokosboller er ofte en favoritt! Kan enkelt lages i allergivennlig variant.

20-40 min Middels

Ingredienser

2 dl vann
5 dl sukker
8 stk gelatinplater
100 g kokesjokolade u/melk
2 ss kokosfett
2 ts kokosmasse

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Kok sukker og vann på svak varme i ca 3 minutter.

  2. 2.

    Bløt opp gelatin i kaldt vann og smelt dem deretter i det varme sukkervannet.

  3. 3.

    Avkjøl væsken litt før du har den i en mikser og pisker massen kraftig til den blir kald. ca 10-15 minutter. Massen vil få en hvit farge og vil utvide seg enormt i bollen.

  4. 4.

    Når massen er stiv, flytt den over i en sprøytepose og lag små topper på et brett med bakepapir.

  5. 5.

    Sjokoladen og kokosfettet smeltes forsiktig i vannbad.

  6. 6.

    Dypp deretter de små toppene i sjokoladen og deretter i kokosmasse.

  7. 7.

    Avkjøles i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.