Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Langpanne sjokoladekake - uten gluten og melk

En kake man kan bruke til de fleste anledninger.

20-40 min Middels

Ingredienser

Kakebunn
2 stk egg
3 dl sukker
3,5 dl lys glutenfri melblanding
1 ss fiberhusk/pshyllium
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1,5 dl plantedrikk (eks. soyamelk)
2 dl rapsolje
Fyll
100 g rapskokos
350 g melis
2 ss kakao
1 ss vaniljesukker
4 ss plantedrikk (eks. soyamelk)

Fremgangsmåte

Kakebunn

  1. 1.

    Kjør sukker og egg hvitt.

  2. 2.

    Bland alt det tørre og vend inn det tørre og væsken samtidig.

  3. 3.

    Rør først forsiktig til alt er blandet. La så maskinen gå i ca 5 minutter.

  4. 4.

    Hell røren over i en liten papirkledt langpanne.

  5. 5.

    Stek på 220°C i 15-20 minutter.

Fyll

  1. 6.

    Smelt rapskokos, ha oppi kakao og vaniljesukker.

  2. 7.

    Rør godt og tilsett melis og plantedrikk.

  3. 8.

    Bre fyllet på varm kake og strø på pynt.

  4. 9.

    Sett så kaken kaldt noen timer.

  5. Denne oppskriften er utarbeidet av Kathrine Skjelvan som driver nettstedet www.glutenogmelkefri.com