Langpanne sjokoladekake - uten gluten og melk
En kake man kan bruke til de fleste anledninger.
20-40 min Middels
Ingredienser
- Kakebunn
- 2 stk egg
- 3 dl sukker
- 3,5 dl lys glutenfri melblanding
- 1 ss fiberhusk/pshyllium
- 1,5 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss kakao
- 1,5 dl plantedrikk (eks. soyamelk)
- 2 dl rapsolje
- Fyll
- 100 g rapskokos
- 350 g melis
- 2 ss kakao
- 1 ss vaniljesukker
- 4 ss plantedrikk (eks. soyamelk)
Fremgangsmåte
Kakebunn
-
1.
Kjør sukker og egg hvitt.
-
2.
Bland alt det tørre og vend inn det tørre og væsken samtidig.
-
3.
Rør først forsiktig til alt er blandet. La så maskinen gå i ca 5 minutter.
-
4.
Hell røren over i en liten papirkledt langpanne.
-
5.
Stek på 220°C i 15-20 minutter.
Fyll
-
6.
Smelt rapskokos, ha oppi kakao og vaniljesukker.
-
7.
Rør godt og tilsett melis og plantedrikk.
-
8.
Bre fyllet på varm kake og strø på pynt.
-
9.
Sett så kaken kaldt noen timer.
-
Denne oppskriften er utarbeidet av Kathrine Skjelvan som driver nettstedet www.glutenogmelkefri.com