Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Melkefrie kjeks med sjokoladebiter

Nydelige kjeks som er enkle å lage. Oppskriften er uten melk og egg.

20-40 min Lett

Ingredienser

75 g melkefri sjokolade
75 g margarin uten melk
60 g hvit sukker
30 g brunt sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
8 ss vann

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Grovhakk sjokoladen og sett den til side. 

  2. 2.

    Romtemperer margarinen. Rør så margarin og sukker hvitt. 

  3. 3.

    Bland sammen, mel, bakpulver og vaniljesukker i en egen bolle, før du gradvis tilsetter det i smør og sukkerblandingen. Rør godt sammen. 

  4. 4.

    Spe med vann. Du kan bruke noen ss vann ekstra om du syns røren blir for tykk. Rør til slutt inn grovhakket sjokolade. 

  5. 5.

    Bruk en spiseskje med litt vann på og lag middels store kjeks på en bakepapirkledd stekeplate. Stek så kjeksene midt i ovnen ved 190 grader i 10-15 minnutter.