Panna cotta med bringebærsorbet - melkefri
"Jeg falt for Panna Cotta i vinter, da jeg laget en versjon med gløgg-gelé. Derfor måtte jeg lage en sommerutgave også, denne gangen med bringebærsorbet. Jeg liker å lage panna cotta over 2 dager fremfor å stresse. Jeg lager først den delen med kokt kokosmelk på kvelden og lar det stå kjølig til dagen derpå. Dagen etter kjører jeg bringebærene sammen rett før servering." -Kathrine
mer enn 60 min Lett
Ingredienser
- Panna cotta
- 1 stk (4 dl) änglamark kokosmelk (coop)
- 1 dl kokosdryck el. mandeldrikk
- 3 ss farin
- 1 ts ekte vaniljesukker
- 3 stk gelantinplater
- Bringebærsorbet
- 200 g frosne bringebær
- 2-3 ss melis
- 1 ts sitronsaft
Fremgangsmåte
Dag 1 - Panna cotta
-
1.
Bland kokosmelk, kokosdryck, sukker og vanilje i en tykkbunnet kjele.
-
2.
Legg gelantinplatene i kaldt vann, og la kokosmelka sakte, men sikkert få et oppkok, og trekk kjelen til sides.
-
3.
Klem vannet ut av gelantinplatene og rør dem ned i melka.
-
4.
La stå og avkjøle til romtemperatur før du heller melka over i passende glass og setter det kjølig.
Dag 2 - Bringebærsorbet
-
5.
Kjør frosne bringebær, melis og sintronsaft sammen i en blender, men ikke kjør så lenge at det tiner.
-
6.
Fordel sorbeten forsiktig over den stivnede melken og server umiddelbart.
-
Denne oppskriften er utarbeidet av Kathrine Skjelvan som driver nettstedet www.glutenogmelkefri.com