Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Panna cotta med bringebærsorbet - melkefri

"Jeg falt for Panna Cotta i vinter, da jeg laget en versjon med gløgg-gelé. Derfor måtte jeg lage en sommerutgave også, denne gangen med bringebærsorbet. Jeg liker å lage panna cotta over 2 dager fremfor å stresse. Jeg lager først den delen med kokt kokosmelk på kvelden og lar det stå kjølig til dagen derpå. Dagen etter kjører jeg bringebærene sammen rett før servering." -Kathrine

mer enn 60 min Lett

Ingredienser

Panna cotta
1 stk (4 dl) änglamark kokosmelk (coop)
1 dl kokosdryck el. mandeldrikk
3 ss farin
1 ts ekte vaniljesukker
3 stk gelantinplater
Bringebærsorbet
200 g frosne bringebær
2-3 ss melis
1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Dag 1 - Panna cotta

  1. 1.

    Bland kokosmelk, kokosdryck, sukker og vanilje i en tykkbunnet kjele.

  2. 2.

    Legg gelantinplatene i kaldt vann, og la kokosmelka sakte, men sikkert få et oppkok, og trekk kjelen til sides.

  3. 3.

    Klem vannet ut av gelantinplatene og rør dem ned i melka.

  4. 4.

    La stå og avkjøle til romtemperatur før du heller melka over i passende glass og setter det kjølig.

Dag 2 - Bringebærsorbet

  1. 5.

    Kjør frosne bringebær, melis og sintronsaft sammen i en blender, men ikke kjør så lenge at det tiner.

  2. 6.

    Fordel sorbeten forsiktig over den stivnede melken og server umiddelbart.

  3. Denne oppskriften er utarbeidet av Kathrine Skjelvan som driver nettstedet www.glutenogmelkefri.com