Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Rullekake med banan

Nydelig og smakfull rullekake med en vri.

20-40 min Lett

Ingredienser

200 g sukker
190 g hvetemel
60 g semulegryn
1,5 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
1 ts natron
100 g margarin uten melk
1 dl plantedrikk (eks havredrikk)
1 dl fløteerstatning (f.eks Erlet)
2 stk modne bananer
2 dl syltetøy (valgfri smak)

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bland alt det tørre i en bakebolle. 

  2. 2.

    Smelt margaring og bland det sammen med resten av væsken, før du rører væsken inn i det tørre.

  3. 3.

    Mos bananene med en gaffel eller stavmikser og bland dem inn i røren. 

  4. 4.

    Kle en langpanne med bakepapir og hell i røren. Stek kaken midt i ovenen på 180 grader i 15-20 minnutter. 

  5. 5.

    Legg bakepapir på kjøkkenbenken og strø litt sukker utover. Når kaken er ferdig, snur du den på hode over bakepapiret på benken, mens den enda er varm. 

  6. 6.

    Ta av bakepapiret på toppen av kaken og smør på syltetøy, før du ruller den kaken sammen. Avkjøl på rist.