Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Sjokolademousekake - uten gluten og melk

"Å få en svigerdatter som er allergisk er ikke bare, bare. Men min svigermor har klart det utrolige, nemlig å lage en knallgod sjokolademoussekake som jeg tåler! Det beste er å servere kaken halvfrossen – da kommer all den gode smaken til sin rett." -Kathrine.

mer enn 60 min Middels

Ingredienser

Bunn
150-200 g malte hasselnøttkjerner (mandler fungerer også bra)
4 stk eggehviter
1 dl sukker
Mousse
150 g mørk, melkefri kokesjokolade
3 stk egg
1 ss kaffe
1 ss appelsin (ikke nødvendig)
2 dl Fløteerstatning av soya (evt. havre)

Fremgangsmåte

Bunn

  1. 1.

    Visp eggehvitene til fast skum. Rør inn sukkeret. Vend inn de malte nøttene.

  2. 2.

    Ha bakepapir i en springform, ca 24 cm i diameter.

  3. 3.

    Stek kakebunnen på rist på nederste rille i ovnen, 180°C i ca 20 minutter.

  4. 4.

    Avkjøl kaken litt før den legges på rist. 

Mousse

  1. 5.

    Smelt sjokoladen i vannbad.

  2. 6.

    Skill eggene.

  3. 7.

    Rør sammen eggeplommene, kaffe og den smeltede sjokoladen.

  4. 8.

    Visp eggehvitene til fast skum, og vend det inn i sjokolademassen.

  5. 9.

    Visp soyafløten, og vend den inn i sjokolademassen.

  6. 10.

    Legg bunnen tilbake i formen og hell sjokolademassen over.

  7. 11.

    Dekk kaken med folie og la den stå i fryseren i minst 4 timer.

  8. Denne oppskriften er utarbeidet av Kathrine Skjelvan som driver nettstedet www.glutenogmelkefri.com