Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Sjokoladepudding

Deilig dessert som smaker godt for liten og stor. Servér gjerne med friske bær og melke- og eggefri krem.

mer enn 60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

3 dl fløteerstatning
3 dl plantedrikk
20 g kakao
1 ss vaniljesukker
90 g sukker
80 g maisstivelse

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Kok opp melk-og fløteerstatning med kakao, sukker og vaniljesukker

  2. 2.

    Visp maisstivelse med litt kaldt vann til en jevn masse.

  3. 3.

    Tilsett blandingen forsiktig opp i den varme væsken under stadig visping.

  4. 4.

    Kok opp under stadig omrøring, la koke et par minutter og trekk kjelen til side.

  5. 5.

    Hell puddingen over i serveringsbolle og avkjøl.

  6. 6.

    Dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk.

  7. 7.

    Sett i kjøleskap til puddingen har stivnet. Ca 2-3 timer.