Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Vafler - uten egg, melk, gluten og soya

Deilige vafler uten egg, melk, gluten og soya. Passer til små og store.

20-40 min Lett 35 Porsjoner

Ingredienser

3 stk poser Toro glutenfri fin kakemiks
2 dl glutenfri havregryn
1,5 dl sukker
1,5 ss kardemomme
1 ts salt
2 ss bakepulver
3 dl fløteerstatning, eks. "Gryr" til matlaging
1,8 dl vann
500 g smeltet melkefri margarin

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Smelt margaring på middels varme. Avkjøl.

  2. 2.

    Ha de tørre ingrediensene i en bolle og bland.

  3. 3.

    Bland inn Gryr og vann.

  4. 4.

    Tilsett smeltet, avkjølt margaring og bland sammen med resten til en jevn røre. Bruk mikser sersom det blir klumper.

  5. 5.

    La røren svelle i minimum 30 min. Spe gjerne på med litt vann om røren blir for tykk.

  6. 6.

    Stek vaflene i et godt smurt og oppvarmet vaffeljern til de blir gylne. 

  7. 7.

    Akjøl vaflene på rist.