Vafler - uten egg, melk, gluten og soya
Deilige vafler uten egg, melk, gluten og soya. Passer til små og store.
20-40 min Lett 35 Porsjoner
Ingredienser
- 3 stk poser Toro glutenfri fin kakemiks
- 2 dl glutenfri havregryn
- 1,5 dl sukker
- 1,5 ss kardemomme
- 1 ts salt
- 2 ss bakepulver
- 3 dl fløteerstatning, eks. "Gryr" til matlaging
- 1,8 dl vann
- 500 g smeltet melkefri margarin
Fremgangsmåte
-
1.
Smelt margaring på middels varme. Avkjøl.
-
2.
Ha de tørre ingrediensene i en bolle og bland.
-
3.
Bland inn Gryr og vann.
-
4.
Tilsett smeltet, avkjølt margaring og bland sammen med resten til en jevn røre. Bruk mikser sersom det blir klumper.
-
5.
La røren svelle i minimum 30 min. Spe gjerne på med litt vann om røren blir for tykk.
-
6.
Stek vaflene i et godt smurt og oppvarmet vaffeljern til de blir gylne.
-
7.
Akjøl vaflene på rist.