Winerbrød med eplefyll
En dessert, eller noe godt til kaffen.
mer enn 60 min Middels
Ingredienser
- Grunndeig
- 25 g gjær
- 2 dl kaldt vann
- 200 g margarin u/melk (romtemperert)
- 2 ss sukker
- 1/4 krm salt
- 400 g hvetemel
- Eplefyll
- 3 stk rensede epler
- 2 ss vann
- 100 g sukker
- ca 30 g rosiner
- kanel
Fremgangsmåte
-
1.
Start med å gjøre klart fyllet: Skjær de rensede eplene i små biter og kok de møre i vann og sukker. Mos med en stavmikser. Tilsett kanel, sukker og rosiner etter smak. Avkjøl.
-
2.
Deigen : Fersk gjær smuldres i kaldt vann og røres til oppløst.
-
3.
Margarin smuldres i sukker, salt og hvetemel. Tilsett væsken og arbeid deigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være smidig.
-
4.
Kjevle ut deigen til en stor firkant, ca 40x40 cm, på en melet benk. skjær så deigen i små firkanter, ca 8x8 cm.
-
5.
Fordel fyllet i midten av hver firkant, og brett de fire hjørnene inn og over fyllet på midten.
-
6.
Legges over i mufiinsformer på bakeplate. Dekk dem til og la heve i ca 2 timer. Stekes ved 250 grader i 6-8 minutter på midterste rille.
-
7.
Top med melis hvis ønskelig.