Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Winerbrød med eplefyll

En dessert, eller noe godt til kaffen.

mer enn 60 min Middels

Ingredienser

Grunndeig
25 g gjær
2 dl kaldt vann
200 g margarin u/melk (romtemperert)
2 ss sukker
1/4 krm salt
400 g hvetemel
Eplefyll
3 stk rensede epler
2 ss vann
100 g sukker
ca 30 g rosiner
kanel

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Start med å gjøre klart fyllet: Skjær de rensede eplene i små biter og kok de møre i vann og sukker. Mos med en stavmikser. Tilsett kanel, sukker og rosiner etter smak. Avkjøl.

  2. 2.

    Deigen : Fersk gjær smuldres i kaldt vann og røres til oppløst.

  3. 3.

    Margarin smuldres i sukker, salt og hvetemel. Tilsett væsken og arbeid deigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være smidig.

  4. 4.

    Kjevle ut deigen til en stor firkant, ca 40x40 cm, på en melet benk. skjær så deigen i små firkanter, ca 8x8 cm.

  5. 5.

    Fordel fyllet i midten av hver firkant, og brett de fire hjørnene inn og over fyllet på midten.

  6. 6.

    Legges over i mufiinsformer på bakeplate. Dekk dem til og la heve i ca 2 timer. Stekes ved 250 grader i 6-8 minutter på midterste rille.

  7. 7.

    Top med melis hvis ønskelig.