Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Aspargessuppe

Dette er en enkel, men god og smakfull suppe som kan serveres både som forrett og hovedrett. Smaker nydelig med ferskt brød til. Som forrett gir den suppen 4 porsjoner.

20-40 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

1 stk gul løk
2 ss margarin uten melk
1 bunt(er) store grønne asparges
5 dl kraft/buljong (valgfri type)
1 dl fløteerstatning (eks. Erlet)
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Finhakk løken. Smelt margarin i en kasserolle og surr løken blank.

  2. 2.

    Rens aspargesen og skjær av toppene (ta vare på dem, men legg dem til side!). Del aspargesen i biter og ha dem over i gryten. Tilsett kraften og kok aspargesen mør. 

  3. 3.

    Mos det hele sammen med en stavmikser til en fin puré. Tilsett fløteerstatning og smak til med salt og pepper. 

  4. 4.

    Blir suppen for tynn kan du tilsette noen spiseskjeder lyst glutenfritt mel eller et par ts maizena i suppen. Husk å rør det godt ut i litt kaldt vann før du har det over i gryten. Gi suppen et nytt oppkok og la det småkoke til det tykner. 

  5. 5.

    Forvell aspargestoppene: Kok opp en litengryte med vann. Tilsett aspargestoppene og la dem fosskoke i ca 1 minutt før du har dem rett over i iskaldt vann. La dem ligge der i et par minutter.