Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Bacalao

Denne rette egner seg godt både til hverdag og fest. Bacalao har sin opprinnelse i Portugal og betyr klippfiskrett.

mer enn 60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

500 g klippfisk, skinn og benfri
750 g gul løk (ca. 4 store)
750 g potet
1 stk rød paprika
2,5 dl olivenolje
3 ss tomatpure
1 boks(er) hakkede tomater, hermetisk
2 stk rød chili
30 stk sorte oliven (kan utelates)

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Legg klippfisken i vann ca 24 timer før du skal bruke den. Bytt vann et par ganger underveis.  

  2. 2.

    Skrell og skjær løk og poteter i tynne skiver. Rens og skjær paprika i strimler og finhakk chilien.

  3. 3.

    Rør sammen tomatpuré, hakkede tomater, chili og halvparten av oljen.

  4. 4.

    Hell resten av oljen i en stor gryte/kasserolle. Legg så lagvis poteter, løk, klippfisk, oliven og tomatsaus. Topp med paprika.

  5. 5.

    Kok bacalaoen under lokk i ca. 45 minutter. Bacalao kan også tilberedes i ovn, ved 200° i ca. 1,5 timer.