Bacalao
Denne rette egner seg godt både til hverdag og fest. Bacalao har sin opprinnelse i Portugal og betyr klippfiskrett.
mer enn 60 min Lett 4 Porsjoner
Ingredienser
- 500 g klippfisk, skinn og benfri
- 750 g gul løk (ca. 4 store)
- 750 g potet
- 1 stk rød paprika
- 2,5 dl olivenolje
- 3 ss tomatpure
- 1 boks(er) hakkede tomater, hermetisk
- 2 stk rød chili
- 30 stk sorte oliven (kan utelates)
Fremgangsmåte
-
1.
Legg klippfisken i vann ca 24 timer før du skal bruke den. Bytt vann et par ganger underveis.
-
2.
Skrell og skjær løk og poteter i tynne skiver. Rens og skjær paprika i strimler og finhakk chilien.
-
3.
Rør sammen tomatpuré, hakkede tomater, chili og halvparten av oljen.
-
4.
Hell resten av oljen i en stor gryte/kasserolle. Legg så lagvis poteter, løk, klippfisk, oliven og tomatsaus. Topp med paprika.
-
5.
Kok bacalaoen under lokk i ca. 45 minutter. Bacalao kan også tilberedes i ovn, ved 200° i ca. 1,5 timer.