Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Biff stroganoff

Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter.

40-60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

Biff stroganof
600 g oksekjøtt i strimler
2 ss margarin uten melk (til steking)
1 stk gul løk
salt og pepper
2 ss tomatpuré
4 dl kraft/buljong
200 g frisk sjampinjong
1,5 dl Erlet eller annen fløte/rømme erstatning
Potetmos
8 stk poteter
0,5 dl Erlet eller annen fløte/melkeerstatnign
1 ss margarin uten melk
salt og pepper
revet muskat
friske urter (valgfritt)

Fremgangsmåte

Biff Stroganof:

  1. 1.

    Brun kjøttet i små mengder ved sterk varme slik at det dannes stekeskorpe. Kjøttet krydres med salt og pepper under steikingen. Legg det til siden. 

  2. 2.

    Skjær løken i små biter og brun den. Tilsett så det brunede kjøttet i gryten. 

  3. 3.

    Tilsett tomatpuré og kraft og kok opp. La det småkoke til kjøttet er mørt, ca 30 minutter. 

  4. 4.

    Skjær soppen i båter og ha den i gryten. 

  5. 5.

    Tilsett Erlet til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper. La gryten småkoke noen minutter til. 

Potetmos:

  1. 6.

    Skjær potetene i biter, kok dem møre og damp dem tørre. 

  2. 7.

    Mos potetene med en rotstapper, og rør inn smør og Erlet til ønsket konsistens. Smak til med krydder og friske urter.