Biff stroganoff
Biff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter.
40-60 min Lett 4 Porsjoner
Ingredienser
- Biff stroganof
- 600 g oksekjøtt i strimler
- 2 ss margarin uten melk (til steking)
- 1 stk gul løk
- salt og pepper
- 2 ss tomatpuré
- 4 dl kraft/buljong
- 200 g frisk sjampinjong
- 1,5 dl Erlet eller annen fløte/rømme erstatning
- Potetmos
- 8 stk poteter
- 0,5 dl Erlet eller annen fløte/melkeerstatnign
- 1 ss margarin uten melk
- salt og pepper
- revet muskat
- friske urter (valgfritt)
Fremgangsmåte
Biff Stroganof:
-
1.
Brun kjøttet i små mengder ved sterk varme slik at det dannes stekeskorpe. Kjøttet krydres med salt og pepper under steikingen. Legg det til siden.
-
2.
Skjær løken i små biter og brun den. Tilsett så det brunede kjøttet i gryten.
-
3.
Tilsett tomatpuré og kraft og kok opp. La det småkoke til kjøttet er mørt, ca 30 minutter.
-
4.
Skjær soppen i båter og ha den i gryten.
-
5.
Tilsett Erlet til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper. La gryten småkoke noen minutter til.
Potetmos:
-
6.
Skjær potetene i biter, kok dem møre og damp dem tørre.
-
7.
Mos potetene med en rotstapper, og rør inn smør og Erlet til ønsket konsistens. Smak til med krydder og friske urter.