Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Blomkål- og brokkolisuppe

En lett og god suppe som er enkel å lage. Passer på travle hverdager, og er et fint alternativ til kjøttfri middag.

20-40 min Lett 2 Porsjoner

Ingredienser

1/2 stk gul løk (kan sløyfes)
2 ss margarin uten melk
1/2 stk blomkål
1/2 stk brokkoli
5 dl buljong eller kraft
1 dl Erlet eller annen fløteerstatning
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Finhakk løken og fres den i smeltet margarin i en kjele. 

  2. 2.

    Vask, rens og del blomkål og brokkoli i små buketter, bruk gjerne stilken også. Ha grønnsakene i kjelen sammen med løken og tilsett kraft. Kok grønnsakene møre.   

  3. 3.

    Mos det hele sammen til en fin pure ved hjelp av en stavmikser. 

  4. 4.

    Tilsett Erlet eller annen følteerstatning og smak til med salt og pepper. 

  5. 5.

    Server gjerne suppen sammen med godt brød.