Blomkål- og brokkolisuppe
En lett og god suppe som er enkel å lage. Passer på travle hverdager, og er et fint alternativ til kjøttfri middag.
20-40 min Lett 2 Porsjoner
Ingredienser
- 1/2 stk gul løk (kan sløyfes)
- 2 ss margarin uten melk
- 1/2 stk blomkål
- 1/2 stk brokkoli
- 5 dl buljong eller kraft
- 1 dl Erlet eller annen fløteerstatning
- salt og pepper
Fremgangsmåte
-
1.
Finhakk løken og fres den i smeltet margarin i en kjele.
-
2.
Vask, rens og del blomkål og brokkoli i små buketter, bruk gjerne stilken også. Ha grønnsakene i kjelen sammen med løken og tilsett kraft. Kok grønnsakene møre.
-
3.
Mos det hele sammen til en fin pure ved hjelp av en stavmikser.
-
4.
Tilsett Erlet eller annen følteerstatning og smak til med salt og pepper.
-
5.
Server gjerne suppen sammen med godt brød.