Calzone
Calzone er en innbakt pizza og kan fylles med det du liker best.
mer enn 60 min Lett 2 Porsjoner
Ingredienser
- Deig:
- 400 g hvetemel
- 0,5 ts salt
- 2 ss olje
- 2 dl vann
- 25 g tørrgjær
- Pizzafyll:
- 1 stk gul løk
- 1 stk rød paprika
- 1 ss olivenolje
- 150 g kokt skinke i strimler
- 4 ss tomatpurré eller annen tomatsaus
- 1 ts oregano
- salt og pepper
- 200 g revet, melkefri ost
Fremgangsmåte
Deig:
-
1.
Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett olje og lunket vann (37 grader) og elt alt sammen til en smidig deig.
-
2.
La deigen heve til dobbel størrelse, mens du forbereder fyllet.
Pizzafyll:
-
3.
Hakk løk og skjær paprika i strimler. Fres det så i en panne til løken er blank.
-
4.
Tilsett kokt skinke og krydder og bland sammen.
Montering:
-
5.
Del deigen i fire deler, og kjevle ut runde leiver.
-
6.
Smør to av leivene med tomatsaus, og fordel fyllet over. Topp med revet ost.
-
7.
Pensle kantene med vann og brett de andre delene over og klemm skjøten godt sammen.
-
8.
Etterhev i ca 15 minutter, før du steker calzonene på 200 grader i ca 25 minutter.