Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Calzone

Calzone er en innbakt pizza og kan fylles med det du liker best.

mer enn 60 min Lett 2 Porsjoner

Ingredienser

Deig:
400 g hvetemel
0,5 ts salt
2 ss olje
2 dl vann
25 g tørrgjær
Pizzafyll:
1 stk gul løk
1 stk rød paprika
1 ss olivenolje
150 g kokt skinke i strimler
4 ss tomatpurré eller annen tomatsaus
1 ts oregano
salt og pepper
200 g revet, melkefri ost

Fremgangsmåte

Deig:

  1. 1.

    Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett olje og lunket vann (37 grader) og elt alt sammen til en smidig deig. 

  2. 2.

    La deigen heve til dobbel størrelse, mens du forbereder fyllet. 

Pizzafyll:

  1. 3.

    Hakk løk og skjær paprika i strimler. Fres det så i en panne til løken er blank. 

  2. 4.

    Tilsett kokt skinke og krydder og bland sammen. 

Montering:

  1. 5.

    Del deigen i fire deler, og kjevle ut runde leiver. 

  2. 6.

    Smør to av leivene med tomatsaus, og fordel fyllet over. Topp med revet ost. 

  3. 7.

    Pensle kantene med vann og brett de andre delene over og klemm skjøten godt sammen. 

  4. 8.

    Etterhev i ca 15 minutter, før du steker calzonene på 200 grader i ca 25 minutter.