Duchessepoteter uten melk
Duchessepoteter, eller hertuginnepoteter som de også kalles, er moste poteter tilsatt eggeplommer, salt og pepper. En smule retro, men veldig smakfullt.
40-60 min Lett 4 Porsjoner
Ingredienser
- 800 g potet (mandelpotet eller annen melen potet)
- 3 stk eggeplommer
- 40 g margarin uten melk
- salt og pepper
- muskat
Fremgangsmåte
-
1.
Skrell potetetene og skjær de i mindre biter. Kok potetene møre i usaltet vann.
-
2.
Hell av vannet og mos potetene møre. Bruk gjerne en potetpresse.
-
3.
Bland inn eggeplommer og margarin og smak til med salt pepper og muskat.
-
4.
Ha mosen i en sprøytepose, og sprøyt små tårn på et bakepapirkledd stekebrett.
-
5.
Stek tårnene midt i ovnen på 210 grader i ca 15 minutter til tårnene har fått en gylden farge. Serveres med en gang.