Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Duchessepoteter uten melk

Duchessepoteter, eller hertuginnepoteter som de også kalles, er moste poteter tilsatt eggeplommer, salt og pepper. En smule retro, men veldig smakfullt.

40-60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

800 g potet (mandelpotet eller annen melen potet)
3 stk eggeplommer
40 g margarin uten melk
salt og pepper
muskat

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Skrell potetetene og skjær de i mindre biter. Kok potetene møre i usaltet vann. 

  2. 2.

    Hell av vannet og mos potetene møre. Bruk gjerne en potetpresse.  

  3. 3.

    Bland inn eggeplommer og margarin og smak til med salt pepper og muskat.  

  4. 4.

    Ha mosen i en sprøytepose, og sprøyt små tårn på et bakepapirkledd stekebrett. 

  5. 5.

    Stek tårnene midt i ovnen på 210 grader i ca 15 minutter til tårnene har fått en gylden farge. Serveres med en gang.