Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Fiskeboller

Fiskeboller er tradisjonell husmannskost, og elskes av små og store. Ja, dette står ofte på ønskemenyen når kongeparet kommer hjem fra lengre reiser.

40-60 min Lett

Ingredienser

500 g hysefilet uten skinn og ben
2 ts salt
2 ts pepper
1 stk egg
3 dl soya-, havre- eller risdrikk

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Fisken må være helt kald før du maler den. Ta den derfor rett fra kjøleskapet. Skjær fisken i biter og mal den enten med en kvern eller i en blender/ foodprocessor, sammen med salt. Jo lenger du kverner den, jo finere masse får du. 

  2. 2.

    Etter kverning fortsetter du å røre godt i deigen til den blir seig. Rør inn salt, dette bidrar til å binde deg. Tilsett deretter pepper og egg, og spe med væsken litt om gangen. Det er viktig å røre kraftig mens du sper, slik at all væske røres godt inn før mer væske helles i, ellers skiller farsen seg. Den ferdige farsen skal være glatt og seig.

  3. 3.

    Fukt hendene med kaldt vann (eventuelt bruk skje) og trill bollene så de blir ovale.

  4. 4.

    Kok opp vann med litt salt og legg i bollene. La dem trekke i 15—20 minutter, til de er gjennomkokte. Snu dem et par ganger så de blir jevnt kokt.