Fiskeboller
Fiskeboller er tradisjonell husmannskost, og elskes av små og store. Ja, dette står ofte på ønskemenyen når kongeparet kommer hjem fra lengre reiser.
40-60 min Lett
Ingredienser
- 500 g hysefilet uten skinn og ben
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 1 stk egg
- 3 dl soya-, havre- eller risdrikk
Fremgangsmåte
-
1.
Fisken må være helt kald før du maler den. Ta den derfor rett fra kjøleskapet. Skjær fisken i biter og mal den enten med en kvern eller i en blender/ foodprocessor, sammen med salt. Jo lenger du kverner den, jo finere masse får du.
-
2.
Etter kverning fortsetter du å røre godt i deigen til den blir seig. Rør inn salt, dette bidrar til å binde deg. Tilsett deretter pepper og egg, og spe med væsken litt om gangen. Det er viktig å røre kraftig mens du sper, slik at all væske røres godt inn før mer væske helles i, ellers skiller farsen seg. Den ferdige farsen skal være glatt og seig.
-
3.
Fukt hendene med kaldt vann (eventuelt bruk skje) og trill bollene så de blir ovale.
-
4.
Kok opp vann med litt salt og legg i bollene. La dem trekke i 15—20 minutter, til de er gjennomkokte. Snu dem et par ganger så de blir jevnt kokt.