Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Store fiskekaker uten melk og egg

Fiskekaker kan spises på brødskiva, til middag eller ved turbålet. Lag opp en porsjon eller tre, frys dem ned. Vips, middag eller lunsj på 1-2-3.

0-20 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

500 g fiskefilet av hyse, torsk, sei eller laks
1 ts salt
2 ts potetmel
1 krm pepper
0,5 dl vann
0,5 dl fløteerstatning
1 ss melkefri margarin til steking

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bland fisk og salt i hurtigmikser og kjør til en grov farse. Jo lenger du kjører, jo mer finmalt blir fiskekakene. Har du ikke hurtigmikser kan fisken males i kvern med grov hullskive eller den kan hakkes med en skarp kniv.

  2. 2.

    Tilsett potetmel og krydder og bland godt inn. Tilsett vann og melk i tynn stråle, litt og litt. Dette er viktig for at massen ikke skal skille seg. 

  3. 3.

    Form fire flate karbonader og stek dem i melkefri margarin i 3-4 minutter på hver side.