Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Store fiskekaker uten melk og egg

Fiskekaker kan spises på brødskiva, til middag eller ved turbålet. Lag opp en porsjon eller tre, frys dem ned. Vips, middag eller lunsj på 1-2-3.

0-20 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

500 g fiskefilet av hyse, torsk, sei eller laks
1 ts salt
2 ts potetmel
1 krm pepper
0,5 dl vann
0,5 dl erlet eller annen fløteerstatning
1 ss melkefri margarin til steking

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Bland fisk og salt i hurtigmikser og kjør til en grov farse. Har du ikke hurtigmikser kan fisken males i kvern med grov hullskive eller den kan hakkes med en skarp kniv.

  2. 2.

    Rør inn de øvrige ingrediensene til du får en seig masse.

  3. 3.

    Form fire flate karbonader og stek dem i melkefri margarin i 3-4 minutter på hver side.