Store fiskekaker uten melk og egg
Fiskekaker kan spises på brødskiva, til middag eller ved turbålet. Lag opp en porsjon eller tre, frys dem ned. Vips, middag eller lunsj på 1-2-3.
0-20 min Lett 4 Porsjoner
Ingredienser
- 500 g fiskefilet av hyse, torsk, sei eller laks
- 1 ts salt
- 2 ts potetmel
- 1 krm pepper
- 0,5 dl vann
- 0,5 dl fløteerstatning
- 1 ss melkefri margarin til steking
Fremgangsmåte
-
1.
Bland fisk og salt i hurtigmikser og kjør til en grov farse. Jo lenger du kjører, jo mer finmalt blir fiskekakene. Har du ikke hurtigmikser kan fisken males i kvern med grov hullskive eller den kan hakkes med en skarp kniv.
-
2.
Tilsett potetmel og krydder og bland godt inn. Tilsett vann og melk i tynn stråle, litt og litt. Dette er viktig for at massen ikke skal skille seg.
-
3.
Form fire flate karbonader og stek dem i melkefri margarin i 3-4 minutter på hver side.