Fløtegratinerte poteter
Fløtegratinerte poteter er ekslusivt og smakfullt tilbehør til kjøtt, kylling og fisk.
mer enn 60 min Lett 4 Porsjoner
Ingredienser
- 10 stk store poteter
- 2 fed/båt hvitløk (valgfritt)
- 2 dl ris-, soya- eller havredrikk
- 2 dl erlet eller annen fløteerstatning
- salt og pepper etter smak
- 2 ss maizenna
- 2 dl revet, melkefri ost
Fremgangsmåte
-
1.
Skrell potetene og kutt dem i tynne skiver (jevn tykkelse) og finhakk hvitløken. Legg det over i en ildfast form.
-
2.
Bland plantedrikk og fløteerstatning i en kjele og kok opp. La det småkoke et par minutter før du tilstetter salt og pepper. Løs opp maizenna i kaldt vann og tilsett dette blandingen mens det koker, rør hele tiden. Sausen skal blir tykk før du heller den over potetene og topper formen med revet ost.
-
3.
Bakes i ovn på 200 °C til potetene er blitt møre, ca 40 minutter.