Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter er ekslusivt og smakfullt tilbehør til kjøtt, kylling og fisk.

mer enn 60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

10 stk store poteter
2 fed/båt hvitløk (valgfritt)
2 dl ris-, soya- eller havredrikk
2 dl erlet eller annen fløteerstatning
salt og pepper etter smak
2 ss maizenna
2 dl revet, melkefri ost

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Skrell potetene og kutt dem i tynne skiver (jevn tykkelse) og finhakk hvitløken. Legg det over i en ildfast form. 

  2. 2.

    Bland plantedrikk og fløteerstatning i en kjele og kok opp. La det småkoke et par minutter før du tilstetter salt og pepper. Løs opp maizenna i kaldt vann og tilsett dette blandingen mens det koker, rør hele tiden. Sausen skal blir tykk før du heller den over potetene og topper formen med revet ost.  

  3. 3.

    Bakes i ovn på 200 °C til potetene er blitt møre, ca 40 minutter.