Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Gratinert blomkål med bacon

Gratinert blomkål smaker ypperlig som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller som en egen rett.

20-40 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

1 stk blomkålhode
400 g bacon
100 g ost uten melk
Hvit saus
50 g margarin uten melk
50 g Toro lys melblanding
6 dl havre-, soya- eller risdrikk
1,5 dl erlet eller annen fløteerstatning
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Rens og del bolmkålen i passende biter, før du koker den i lettsaltet vann til den er mør.

  2. 2.

    Skjær baconet i terninger og sprøstek.

  3. 3.

    Hvit saus: Smelt margarin forsiktig i en kasserolle, rør inn mel og spe med plantedrikken. La koke noen minutter før du tilsetter Erlet og smaker til med salt og pepper.

  4. 4.

    Legg blomkålen i en ildfast form. Hell over sausen og strø over stekt bacon og revet ost. Sett formen i stekeovn på 200 ° C til du får en gyllen farge.