Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Greske grønnsaker

Disse deilige middelhavssmakene gjør grønnsaker til en delikatesse. Skikkelig godt.

40-60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

800 g poteter
800 g squash
4 stk modne tomater
1 stk løk
2 fed/båt hvitløk
1 boks(er) hakkede tomater
3/4 dl olivenolje
2 ts salt
2 krm pepper
200 g fetaost
sorte oliven
1/2 stk sitron

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Sett ovnen på 225 grader.

  2. 2.

    Skrell og skjær potetene i små terninger 1-2 cm.

  3. 3.

    Skjær skiver av squash på ca 1/2 cm. Del skivene hvis de er store.

  4. 4.

    Del løken i skiver, tomaten i båter og hakk hvitløken.

  5. 5.

    Bland alle grønnsakene i en ildfast form Hell over de hakkede tomatene og olivenolje. Salt og peppere.

  6. 6.

    Stek grønnsakene ca 40 minutter til de er gjennomstekte.

  7. 7.

    Skjær så fetaosten i terninger og legg denne samt oliven over grønnsakene Press litt sitron over hvis du tåler det.