Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Grønnsaksuppe

Grønnsakssuppe smaker himmelsk på kjølige høstdager. Hverdagsmat, søndagsmat eller på turtermosen.

20-40 min Lett

Ingredienser

1 ss solsikkeolje
4 stk poteter, middels store
1/2 stk purreløk
2 stk gulrot
1/2 stk squash
2 stk tomater
1 boks(er) røde bønner
1,2 l kyllingkraft
fløteerstatning
Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Vask og rens grønnsakene, tomatene flåes.

  2. 2.

    Skjær poteter , gulrot, tomater og purreløk i biter og squash i strimler.

  3. 3.

    Varm oljen på svak varme i en kasserolle og tilsett purreløken , potetene og de flådde tomatbitene i først. La den surre litt.

  4. 4.

    Tilsett kyllingkraften og la småkoke i ca 25 minutter.

  5. 5.

    Når alt er skikkelig mørt tar du alt av potet og grønnsaker opp med en hullsleiv. Ha det i en hurtigmikser og tilsett omtrent halvparten av den varme buljongen.

  6. 6.

    Kjør mikseren til alt er godt moset. Sil så denne massen gjennom en sikt tilbake i kasserollen med resten av kyllingkraften.

  7. 7.

    Tilsett så bønner og strimlet squash og la småkoke i 10 minutter.

  8. 8.

    Smak til suppa med salt og pepper, og litt fløteerstatning før servering.