Grønnsaksuppe
Grønnsakssuppe smaker himmelsk på kjølige høstdager. Hverdagsmat, søndagsmat eller på turtermosen.
20-40 min Lett
Ingredienser
- 1 ss solsikkeolje
- 4 stk poteter, middels store
- 1/2 stk purreløk
- 2 stk gulrot
- 1/2 stk squash
- 2 stk tomater
- 1 boks(er) røde bønner
- 1,2 l kyllingkraft
- fløteerstatning
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
-
1.
Vask og rens grønnsakene, tomatene flåes.
-
2.
Skjær poteter , gulrot, tomater og purreløk i biter og squash i strimler.
-
3.
Varm oljen på svak varme i en kasserolle og tilsett purreløken , potetene og de flådde tomatbitene i først. La den surre litt.
-
4.
Tilsett kyllingkraften og la småkoke i ca 25 minutter.
-
5.
Når alt er skikkelig mørt tar du alt av potet og grønnsaker opp med en hullsleiv. Ha det i en hurtigmikser og tilsett omtrent halvparten av den varme buljongen.
-
6.
Kjør mikseren til alt er godt moset. Sil så denne massen gjennom en sikt tilbake i kasserollen med resten av kyllingkraften.
-
7.
Tilsett så bønner og strimlet squash og la småkoke i 10 minutter.
-
8.
Smak til suppa med salt og pepper, og litt fløteerstatning før servering.