Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Gulasjsuppe

Gulasj er en smakfull suppe fra Ungarn.

mer enn 60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

500 g storfekjøtt uten bein (eks flatbiff)
1 stk stor gul løk
2 fed/båt hvitløk (valgfritt)
1 ss olje (til steking)
1 boks(er) tomatpurè (140 g)
1 stk rød paprika
1 ts paprikapulver
1 ts spisskum
1/2 ts merian (valgfritt)
4 stk mellomstore poteter
1,5 l vann
2 stk buljongterninger

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Skjær potet i skiver, paprika i strimler og hakk løk og hvitløk. 

  2. 2.

    Skjær kjøttet i strimler (ca 2x2 cm). Varm olje i en panne og stek kjøttet i flere omganger slik at det blir brunet. Legg det til siden. 

  3. 3.

    Fres løk og hvitløk i en kjele til løken er blank. Bland inn det ferdigstekte kjøttet og tilsett tomatpurè og paprikapulver. Rør sammen. 

  4. 4.

    Tilsett potet, paprika, vann, buljong og resten av krydderet. Kok opp og senk varmen. La gryten småkoke i ca. 30 minutter, gjerne mer, til kjøttet er mørt og potetene godt kokt. Smak til med litt salt og pepper.

  5. 5.

    Server suppen med godt brød til.