Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Hakkebøf med grønnsaker

Hakkebøf er en dansk tradisjonsrett. En fyldigere variant av karbonadene; smakssatt med urter og løk.

20-40 min Middels 4 Porsjoner

Ingredienser

600 g karbonadedeig
2 stk løk
6-7 stk tomater
2 fed/båt hvitløk
1 dl hvitvin
1/2 dl sorte oliven
persille, timian, basillikum
olje til steking
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Start med å røre inn litt salt og pepper i karbonadedeigen. Den skal ikke spees med noe væske. Form 4 jevnsstore kaker/bøffer av deigen og legg de kaldt inntil videre.

  2. 2.

    Finhakk løk og surr denne  blank i litt olje.

  3. 3.

    Tomatene flåes ved at du skjærer et snitt i toppen på de , dypper de i kokende vann i 1 minutt, tar de opp og legger de i kaldt vann. Da vil skinnet være enkelt å rive av.

  4. 4.

    Hakk så tomatene i grove biter og ha de sammen med løken.

  5. 5.

    Tilsett også oliven, timian, basilikum og vin.

  6. 6.

    La alt småkoke i 20-25 minutter.

  7. 7.

    I mens tar du ut bøffene og hakker disse forsiktig rundt kantene. Stekes i litt olje i 1 min på høy varme, deretter 4 min på hver side på middels varme. 

  8. 8.

    Serveres ved å legge bøffene over grønnsakene, finhakk persille og dryss over.