Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Helstekt kylling med sitron og hvitløk

Helstekt kylling smaker utrolig godt sammen med ovnsbakte poteter og grønnsaker.

mer enn 60 min Lett 4 Porsjoner

Ingredienser

1 stk kylling (1,5-2kg)
5 dl friske urter (fks basilikum, persille, oregano)
4 fed/båt hvitløk
4 ss olivenolje
2 stk sitron
1 stk rosmarinkvist
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Sett en liten langpanne inn i stekeovnen og varm opp til 225 °C.

  2. 2.

    Skyll kyllingen innvendig og tørk med kjøkkenpapir.

  3. 3.

    Gni litt salt inne i kyllingen (i hulrommet). Bruk fingrene til å løsne skinnet på brystet. Dryss inn litt salt og fyll på med mesteparten av de grovhakkede urtene og hvitløk, og drypp inn noen dråper olivenolje. Del sitron i båter og legg inn i kyllingen sammen med en kvist frisk rosmarin.

  4. 4.

    Brett vingene under kyllingen og bind sammen lårene og skroget ved knokene.
    Lag 2–3 snitt på tvers av lårene og fyll med resten av urtene. Gni inn utsiden kyllingen med olivenolje, salt og pepper.

  5. 5.

    Hell litt olivenolje i den varme langpannen. Legg kyllingen med brystet ned, og sett i stekeovnen i 6–7 minutter.

  6. 6.

    Ta ut langpannen, snu kyllingen slik at den ligger med brystsiden opp, stek videre ved 180 °C i 50–60 min. Steketiden er avhengig av størrelsen på kyllingen.

  7. 7.

    La kyllingen hvile i 10–15 minutter før oppskjæring.