Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Kjøttboller av svin

Kjøttboller er en slager i fløtesaus sammen med potetmos eller på tapasbordet i en hjemmelaget tomatsaus.

40-60 min Middels 2 Porsjoner

Ingredienser

250 g kjøttdeig av svin
50 g bacon i terninger
1 stk liten løk
20 g hirsemel
20 g maizenna
1 fed/båt hvitløk
etter smak pepper
1 dl kraft /buljong

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Kjøttdeigen og baconet blandes godt sammen. Husk å benytte kalde råvarer når du starter, sett gjerne alt på frys i noen minutter først.

  2. 2.

    Finhakk løk og hvitløk, la gjerne dette få en liten tur i stekepanne med litt olje, ikke brune bare la det bli litt blankt. Avkjøl det litt før det blandes i farsen.

  3. 3.

    Rør inn alle de andre ingrediensene og sett farsen kjølig i en halv time.

  4. 4.

    Lag små kjøttboller som du steker i melkefri margarin eller olje i panne, på middels varme. Kan etterstekes litt i ovn hvis det trengs.