Jump to main content Jump to footer
logo: Astma- og Allergiforbundet - gjør Norge friskere

No image

Kjøttkaker

Kjøttkaker kan nok defineres som nordmennenes livrett og er både næringsrik og relativt enkle å lage. Her kan man variere tilbehøret og valgmulighetene er mange. Server med ertestuing eller kålstuing, kokte poteter eller potetmos, kokte grønnsaker eller råkostsalat. Prikken over i-en er selvfølgelig å servere med en sjy eller brun saus.

20-40 min Middels 4 Porsjoner

Ingredienser

500 g kjøttdeig
1 1/2 ts salt
2 ss potetmel
2 dl vann
1/2 ts pepper
til steking olje eller margarin u/melk

Fremgangsmåte

  1. 1.

    Rør sammen kald kjøttdeig og salt til det blir en seig og jevn masse.

  2. 2.

    Spe forsiktig med kaldt vann, under stadig omrøring. Potetmel tilsettes når ca halve mengden vann er tilsatt deigen, spe i den resterende mengden kaldt vann og tilsett pepper.

  3. 3.

    Kjøttkakene stekes 5 minutter på hver side på middels varme i olje eller margarin u/melk. Lag ovale baller med to spiseskjeer. Press de litt flate i pannen.

  4. 4.

    Kok opp den tiltenkte kraften/vann/sausen og la kjøttkakene trekke oppi i 10 minutter.