Kjøttkaker
Kjøttkaker kan nok defineres som nordmennenes livrett og er både næringsrik og relativt enkle å lage. Her kan man variere tilbehøret og valgmulighetene er mange. Server med ertestuing eller kålstuing, kokte poteter eller potetmos, kokte grønnsaker eller råkostsalat. Prikken over i-en er selvfølgelig å servere med en sjy eller brun saus.
20-40 min Middels 4 Porsjoner
Ingredienser
- 500 g kjøttdeig
- 1 1/2 ts salt
- 2 ss potetmel
- 2 dl vann
- 1/2 ts pepper
- til steking olje eller margarin u/melk
Fremgangsmåte
-
1.
Rør sammen kald kjøttdeig og salt til det blir en seig og jevn masse.
-
2.
Spe forsiktig med kaldt vann, under stadig omrøring. Potetmel tilsettes når ca halve mengden vann er tilsatt deigen, spe i den resterende mengden kaldt vann og tilsett pepper.
-
3.
Kjøttkakene stekes 5 minutter på hver side på middels varme i olje eller margarin u/melk. Lag ovale baller med to spiseskjeer. Press de litt flate i pannen.
-
4.
Kok opp den tiltenkte kraften/vann/sausen og la kjøttkakene trekke oppi i 10 minutter.